Search
 

Spraakcomputer app voor gehandicapten

spraakcomputer app elinespreekt

Spraakcomputer app voor gehandicapten

Spraakcomputer app voor gehandicapten

spraakcomputer app elinespreekt

Sommige mensen met een geestelijke of verstandelijke beperking hebben moeite met communiceren. Zo vind de een het moeilijk om zijn/ haar boodschap over te brengen, en heeft de ander überhaupt moeite met praten en lezen. Hierdoor zijn er een aantal oplossingen beschikbaar gemaakt. Een daarvan is een spraakcomputer app voor gehandicapten. Deze communicatie app helpt de mens om beter te kunnen communiceren. Verder in dit artikel lees je hier meer over.

Spraakcomputer app

Er bestaan tegenwoordig spraakcomputer apps die mensen met een beperking enorm hard helpen. Denk bijvoorbeeld aan een applicatie die is voorzien van visuele categorieën, die woorden bezitten die worden uitgesproken door de computer zodra je op zo’n woord drukt. Om een voorbeeld te noemen:

Persoon A heeft moeite met praten en wilt heel graag buitenspelen in de speeltuin. Aangezien hij een spraakbeperking heeft, kan hij moeilijk aangeven dat hij buiten wilt spelen. Met behulp van een app, kan deze persoon drukken op de categorie “activiteiten” of “buitenspelen”. Die actie zorgt ervoor dat er meerdere woorden komen te staan in de applicatie. Denk bijvoorbeeld aan “buiten”, “spelen” of “speeltuin”. De begeleider of ouder kan zelf deze categorieën aanmaken naar keuze. En ook de woorden in deze categorieën kunnen op maat gemaakt worden. Wanneer persoon A klikt op het woord buiten, spelen en speeltuin worden deze direct uitgesproken door de spraakcomputer app. De begeleider/ verzorger of ouder weet direct wat hij/zij wilt en kan direct actie ondernemen. Het is namelijk nooit leuk voor iemand zijn als hij/zij niet of nauwelijks wordt gegrepen.

Soorten spraakcomputers

Spraakcomputer app zijn niet de enige spraakcomputers. Zo zijn er ook speciaal ontwikkelde hardware apparaten voor mensen met een spraakbeperking. Deze hardware is bijvoorbeeld makkelijk te installeren in een rolstoel of andere vervoersmiddelen, en hebben zij ook meer functionaliteiten. Zo komen sommige spraakcomputers met een oog sensor. Hierdoor kan de spraakcomputer zien waar de gebruiker naar kijkt, en zo de selecties uitvoeren. Ook kunnen de sensoren zien waar de persoon rijdt/ is en aan de hand daarvan acties uitvoeren. Denk aan de optie deur openen wanner de persoon dichtbij een deur is.

Spraakcomputer prijzen

Er zijn veel verschillende soorten spraakcomputer apps. Daardoor zijn de prijzen ook zeer gevarieerd. Zo zijn er gratis versies maar ook versies van een paar honderd euro per maand. In deze blog zouden wij graag willen praten over onze eigen prijzen. Voordat wij dat doen, moeten wij eerst wat vertellen over de tot stand komen van de prijzen.

Zoals eerder is gezegd zijn er verschillende apps omtrent communicatiehulpmiddelen. De concurrentie is groot, maar dat is voor ons niet zo zeer belangrijk. Wij willen namelijk echt waarde toevoegen aan mensen met een spraakbeperking. Het gaat erom dat er een oplossing komt voor deze mensen. Naar onze mening is dit goed gelukt en hebben wij een van, misschien wel de beste communicatie app van Nederland. Maar dat komt helaas niet zonder kosten. De applicatie moest ontwikkeld worden, en blijft ontwikkelen om de beste tool te behouden. Het maken van de applicatie met het onderhouden daarvan kost natuurlijk geld. Om minimaal break-even te draaien hebben wij een kleine tarief per maand/ jaar toegevoegd om de applicatie blijvend te ontwikkelen. Het maandelijkse tarief is €9,95 en het jaarlijks tarief is €99,95.