Veel gestelde vragen

We proberen alle vragen & antwoorden over onze spraak app zo helder mogelijk via dit kanaal aan te bieden. Staat je vraag er niet bij, stel dan je vraag via email. We werken deze pagina regelmatig bij.

Is Eline Spreekt ook verkrijgbaar voor Android?

Om de gebruiksvriendelijkheid & kwaliteit van ‘Eline spreekt’ te kunnen waarborgen hebben we gekozen om alleen voor iPad te ontwikkelen. De schermen & aanraak gevoeligheid van de meeste Android systemen voldoen niet aan de kwaliteitsstandaarden van ‘Eline spreekt’.

 

Wij testen onze App in alle denkbare iPad + iOS configuraties om de kwaliteit te kunnen garanderen. Om een App voor Android te ontwikkelen zijn er meer dan 22.000 denkbare configuraties die getest dienen te worden. Wij zijn een klein bedrijf en hebben helaas niet de ‘resources’ om dit te kunnen doen. Hierom hebben we besloten de App niet voor Android te ontwikkelen.

Waar kan ik de App vinden in de App Store?

Ga naar de App Store via je iPad. Je kunt ‘Eline spreekt’ daar vinden & downloaden. Als je inlogt met een desktop of iPhone wordt de App niet getoond. Klik hier om direct naar de App te gaan.

Hoe werkt de begeleide toegang?

Wat is Begeleide toegang?

Begeleide toegang houdt in dat je de thuisknop van de iPad kunt uitschakelen om de toegang te beperken tot één app. Daarnaast kun je ook een gedeelte van het touchscreen uitzetten. Er zijn veel nuttige situaties denkbaar waarbij het gewenst is dat de gebruiker niet bewust een app verlaat.

 

Begeleide toegang instellen.

In het instellingen scherm van je iPad zet je eerst de begeleide toegang aan. Deze vind je onder ‘Algemeen > Toegankelijkheid > Begeleide Toegang’. Je stelt hier ook een toegangscode in waardoor je als begeleider of ouder wel toegang hebt om de iPad te beheren.

 

Gebruik begeleide toegang

Door 3 maal op de thuisknop te drukken krijg je een dialoogvenster waar je ‘Begeleide Toegang‘ kunt selecteren. Je kunt hier eventueel ook omcirkelen welk gedeelte van het scherm gedeactiveerd moet worden. Daarnaast kun je ook instellen dat het scherm niet automatisch meedraait als je de iPad kantelt.

Beheer & Gebruik modus

De app bestaat uit een beheer– en gebruiksmodus. In de gebruiksmodus (het spraakdeel) kunnen geen wijzigingen worden aangebracht. Deze kunnen alleen in de beheermodus worden doorgevoerd.

 

Om in de beheermodus te komen, houd je je vinger ca 5 sec op het scherm en laat je het los, het inlogscherm verschijnt. Teken daarna met de klok mee een gesloten cirkel in het venster. Hiermee wordt de beheermodus geactiveerd.

 

Let op: je moet je vinger na 5 sec loslaten om in de beheermodus te komen.